No comments

Jól megy a falusi turizmus

Jól megy a falusi turizmus

2014. Szeptember 10. – Szerda 16:26 | Címkék: Turizmus, Gazdaság, falusi, Zselic

Voltak olyan vendégházak amelyek egész nyáron telt házzal üzemeltek. A turisztikai szakemberek szerint ennek oka, hogy Somogyban a Balatonon túl egyre vonzóbb Kaposvár és a Zselic is.

A Menfred házaspár Ausztriából érkezett. Visszajáró vendégei a mosdósi vendégháznak. Azt mondják: szívesen töltik az őszi időszakot a Zselicben.

– Ausztriából érkeztem a családommal. Igazából vadászni jöttünk. Ez az egyik hobbim. Már visszajáró vendégek vagyunk, mert majdnem minden évben jövünk ide. Nagyon tetszik a település és környéke – mondta az osztrák férfi.

Nemcsak ők szeretnek itt pihenni. Most is telt ház van a vendégházban. De nyáron is nehéz volt szobát foglalni-mondja a tulajdonos.

– Az idén rendkívül jó volt a forgalom. A turisták kimondottan kirándulás céljából jöttek a vendégházhoz, mivel az időjárás nem annyira kedvezett a balatoni szezonnak és inkább itt lent a környékben éreztük azt, hogy sokkal nagyobb a forgalmunk – árulta el a Keresztes Vendégház tulajdonosa, Keresztesné Anikó.

A szennai vendégházban is érdemes megvetni az ágyat, újabb családot várnak estére. A tulajdonos azt mondja az elmúlt évekhez képest 20 százalékkal több foglalásuk volt, ami bizakodásra ad okot.

– Nagyon bízom benne, hogy folytatódik mert már októberre van foglalásunk. Idősek fognak jönni. Három háznál lesznek elszállásolva. És még bízom benne, hogy vissza van a szeptember, lesz egy jó vénasszonyok nyara és akkor talán még várhatunk vendéget – mondta az Ágnes Vendégház tulajdonosa, Miszlang Ágnes.

A falusi vendéglátóhelyek tapasztalatai szerint sok családos pihen náluk, akik kerékpárral fedezik fel a környéket, de egyre többen a kaposvári nagyrendezvények idejére foglalnak szállást a környéken.

Kaposváron is jó szezon volt. Az első félévben csaknem 20 százalékkal többen, több mint 60 ezren keresték fel a tourinform irodát mint egy évvel korábban. A szakemberek abban bíznak a turisták újra felfedezik a falusi vendéglátóhelyeket. Somogyban ugyanis az elmúlt két évben a falusi vendéglátóhelyeken töltött éjszakák száma csaknem 30 százalékkal csökkent. És több tucat szálláshely szűnt meg.

Forrás:http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2014-09-10/jol_megy_a_falusi_turizmus.html