Az év falusi vendéglátói

Az év falusi vendéglátói

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége 2010-ben megalapította a szövetség régóta tervezett szakmai és regionális falusi vendéglátói díjat. A Falusi Turizmusért szakmai címet olyan szakembereknek, szaktanácsadóknak, megyei vezetőknek nyújtja át évente a szervezet, akiknek szakmai tevékenysége kiemelkedő. Az Év Falusi Vendégfogadója címet pedig régiónként egy-egy olyan falusi szállásadónak adja, akinek vendégfogadói tevékenysége elismert a turisták körében és szövetségünk hírnevét is méltó módon öregbíti.

Ez alkalommal a 2014. év falusi vendégfogadója díjat 6 régió szállásadói kapták meg, a szakmai díjat pedig 2 fő, amelyek közül az egyik posztumusz díjazott. Az idei év vendégfogadó díjazottjai túlnyomórészt olyan nagymamakorú házaspárok, akik hosszú évek óta vendégfogadással foglalkoznak és igen sok családos van a visszatérő vendégeik között, akiknek már a gyermekei is oda járnak üdülni új párjukkal, kisgyermekeikkel.

A díszoklevelek mellett Barta Julianna békési fazekas, keramikus művész és a Summa Vitae Alapítvány fogyatékosai által készített kerámia tárgyak is átadásra kerülnek a díjazottak részére.

A díjakat az OMÉK-on, a Hermann Ottó Intézet által szervezett Szelíd Térségfejlesztési Modellek című konferencia keretében dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Hermann Ottó Intézet Főigazgatója és dr. Szalók Csilla, a FATOSZ Elnöke nyújtotta át.

Dél-Dunántúl régió díjazottja (Somogy megye)

Keresztes Józsefné, a mosdósi Keresztes vendégház tulajdonosa.

 

Forrás:http://www.fatosz.eu/az+ev+falusi+vendeglatoi.html