• ujevituraÚjévi túra

Minden év január elején megrendezik az immár hagyománnyá vált újévi túrát. Ez általában egy 15 km-es útszakasz Mosdós –Kaposkeresztúr környéke. Egy, vagy többnapos megerőltetőbb kirándulás a természetben, melynek lényege hogy kizökkentsük a megszokott hétköznapokból, a falak közül. A természetben végzett mozgás minden érzékszervünkre hat és kiegyensúlyozottá, boldoggá tesz. Nem csoda, hogy egyre többen keresnek természetben végezhető mozgásformákat.

nordicwalking

 

  • Nordic walking – igény szerint (túracsapat)

Az Nordic Walking egy 100%ban állóképesség-sport. A cél egy meghatározott táv teljesítése vagy egy adott időintervallumon belül lehetőleg a legnagyobb táv teljesítése. Ennek elérésében és/vagy javításában nagyszerű eszköz.

 

  • Nyitott pincék éjszakája, borkóstolóborkostolo

Azok számára, akik kíváncsiak a bor keletkezésének körülményeire: a tájra, a borvidékre, a borkészítő műhelyre, a hűvös pincékre, a jó illatú hordókra és megannyi “titokra”, itt a remek alkalom, hogy néhány napra vérbeli borturistává váljanak, és akár messzebbre is elutazzanak egy-egy borász és pincészet kedvéért.

szureti

 

Szüreti fesztivál, szüreti felvonulás

Minden év szeptemberében megrendezik a Szüreti Fesztivált programokkal, felvonulással, amelyen a falu apraja–nagyja részt vesz.

 

libanapi

 

  • Márton napi Libator lakoma – Borkóstoló helyi borászok munkáiból

Helyi és környéki borászok vacsorával egybekötött rendezvénye, amelyen első ízben lehet megkóstolni az újévi borokat.

 

 

Gyerekprogramok: Húsvéti tojásfestés, játszótéri programok, kézműves foglalkozások, sportolási lehetőségek

e946a34e0e88a4a119d226854922f4b1